Over Erik

Stel je eens voor dat je een manier vindt om je minder opgejaagd te voelen door trauma en PTSS. Zodat je niet altijd ‘aan’ hoeft te staan, maar eindelijk die rust ervaart, waarnaar je zo verlangt. Je bent sterker dan je gedachten en doordat je bewust kiest voor jezelf, ervaar je meer vrede in je leven.

Zeg maar dag tegen het gevoel dat je geleefd wordt. Eindelijk heb je zelf weer de regie. Daardoor heb je weer energie om dingen te ondernemen die je leuk vindt en die goed zijn voor je.

Helaas gaat het allemaal niet zo makkelijk…

  • Het lukt je maar niet om de negatieve gedachten uit je hoofd te krijgen.
  • Je hebt het gevoel er alleen voor te staan en altijd te moeten vechten.
  • Je bent niet tevreden over wie je bent geworden na trauma.

Veel wat geschreven is over trauma en PTSS is gebaseerd op de vernietigende impact ervan. Die ken je als geen ander. Je zoekt naar handvatten die je vooruit helpen, zodat je kunt herstellen en groeien.

Geen nood. Als schrijver deel ik kennis en ervaring die jou kunnen helpen om de regie over je leven te pakken. Je wordt gelukkiger. Met mijn rugzak vol met trauma’s en PTSS ging ik je voor…

 

Het zit in jezelf

Tegenwoordig ben ik meer in balans en tevreden met mijn leven. Maar dat is zeker niet altijd zo geweest. Ik weet hoe zwaar het kan zijn om te worstelen met PTSS en mentale uitdagingen. Maar ook hoe belangrijk het is om het een plek te geven. Daarom help ik je met praktische tips en inzichten, die ik tijdens mijn herstel heb opgedaan. Hierdoor kun je je bevrijden van je beperkende gedachten.

Je kunt er vandaag mee beginnen. Door te leven uit liefde en compassie ervaar je meer rust en balans. Je leert om te zien wat goed gaat en je voelt meer verbinding met jezelf. Maar ook met je omgeving. Je hoeft niet meer te vechten en daarom kom je verder. Ik help je om dat te ontdekken. Hierdoor vind je het meest waardevolle: jezelf.

 

Leef uit liefde

Op mijn 31ste hebben traumatische ervaringen mijn leven overhoop gegooid. Gekweld door posttraumatische stressstoornis (PTSS), morele verwondingen en depressie stond ik dag in, dag uit in overlevingsstand.

Jaren later liep ik vast. Het roer moest om. Traumatherapie heeft me geholpen de scherpste randen te verzachten, maar ik was nog steeds niet gelukkig. Ik wilde me er niet bij neerleggen dat ik mij voor altijd zo zou voelen. Hoe kon ik mij ooit bevrijden uit de houdgreep van PTSS en negatieve gedachten?

Ik ben me gaan verdiepen in mijzelf. Wat ik vond, heb ik omgezet in handvatten, tips en inzichten. Voor mij, maar ook voor jou. Nu is het mijn missie om je als gids te inspireren en te helpen op je pad van herstel. 

De reis naar herstel en meer geluk begint bij jezelf. De verandering in jou kan alleen optreden als je dat zelf wilt en je gelooft dat je het waard bent om gelukkig te worden. Alles wat je daarvoor nodig hebt, is al in jou aanwezig. 

 

De kracht van delen

Ik leef met PTSS en onzichtbare verwondingen. Ik heb hier drie boeken over geschreven, waarvan de eerste ‘Operatie Geslaagd’ een bestseller is. Het heeft positief bijgedragen aan het doorbreken van het taboe op mentale uitdagingen, zoals PTSS en depressie.

Aanvullend op de boeken ga ik door het land met lezingen en theatervoorstellingen. Ik heb niet durven dromen dat de kracht van delen zou uitgroeien tot wat het nu is.

Ik vecht niet meer tegen mijzelf en mijn gedachten, maar ik omarm mijn imperfecties. Door te leven vanuit liefde en compassie kun je je weerbaarder maken. Rust, plezier en geluk zullen dan als vanzelf in je leven verschijnen.

Dus, daarom deel ik mijn ervaringen, tips en inzichten. Zodat ze jou verder brengen op je pad van herstel. Verder dan je ooit dacht te komen.

Mijn boeken

Operatie Geslaagd frontcover. De voorkant van het debuut van schrijver Erik Krikke dat duizenden mensen heeft geraakt en geïnspireerd.

Operatie Geslaagd (2016)

Eriks rauwe debuut over de vernietigende impact van PTSS en morele verwondingen. Hartverscheurend en hoopvol tegelijk. 

Keihard Opstaan

Keihard Opstaan (2022)

Van overleven naar leven. Maar wat als niets is wat het lijkt? Terugvallen of sterker terugkomen? Erik kiest.

Gids naar Geluk (2024)

Het boek dat antwoorden geeft. Sterker worden met PTSS. Door te leven uit liefde en compassie ervaar je meer rust en vrede.

Highlights

Als schrijver en spreker zet Erik zich in om een stem te geven aan hen die strijden in stilte. Boeken en lezingen over hoe het is om te leven met onzichtbare verwondingen. Maar vooral over hoe je de regie kunt terugkrijgen over je leven. Sterker worden dan ooit te voren. Verder komen dan je dacht dat mogelijk was en meer rust en vrede ervaren in je leven. 

Boeken

Lezers | Bezoekers

Best Sellers

Lezingen | Optredens

Featured In

{

In plaats van te worden wie ik was, ben ik geworden wie ik ben. En dat is meer dan wat ik was.

– erik krikke

Agenda

Spreker

Auteur