7even Bridges

 

De band 7even Bridges is een Nederlandse AOR / progrock band met passie voor storytelling. Ze heeft een exceptionele manier om tot de kern van de emotie te komen. Daardoor worden hun luisteraars tot in het diepst van hun ziel geraakt. 7even Bridges durft te laten zien wie zij zijn en waar zij voor staan. Dit doet de band met sprankelende muziek, rake teksten en eigenzinnige en kenmerkende zevenstemmige samenzang. 7even Bridges weet emoties op te roepen en daagt je uit om naar antwoorden te zoeken.

7even Bridges bestaat uit Bas (zang en gitaar), Danny (zang), Erik (storyteller, zang), Fondy (gitaar en zang), Gijs (drums en zang), Paul (basgitaar en zang) en Ton-Herman (toetsen en zang). De band is bekend geworden met hun ruim vier jaar durende tournee theaterconcerten ‘Operatie Geslaagd.’ Hierin vertelt bandlid en veteraan Erik over zijn ervaringen als militair in het door oorlog verscheurde Afghanistan. Deze gebeurtenissen trokken diepe sporen door zijn emotionele leven. Daardoor kwam hij als een ander mens terug. Hij werd het slachtoffer van posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Zijn gevecht met zijn herinneringen en zijn afgebrokkelde zelfbeeld en zelfvertrouwen maakte, dat hij jaren later op het punt kwam in zijn leven dat hij bereid was om alles op te geven. Zijn schreeuw om hulp naar zijn beste vriend en bandlid maakte dat Erik’s leven werd gered. Erik schreef er een rauw en emotioneel boek over. Zijn eerste boek ‘Operatie Geslaagd’ werd een bestseller.

Vervolgens maakte hij samen met 7even bridges een theaterconcert. Ook dat werd een succes. Erik, Bas en de band werden door hun verhaal en muziek een inspiratiebron voor velen. Hiermee geven zij mentale geonzdheidszorg een gezicht in Nederland. Erik en Bas laten de kracht van vriendschap zien. De muziek en teksten van 7even Bridges zijn doordrenkt met diezelfde kracht en levenslust.

Met haar theaterconcerten heeft de band een heel grote bijdrage geleverd aan het doorbreken van de stilte en aan het taboe.

Erkenning en waardering 

Het succes van deze concerten en het verhaal van Erik zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo waren zij te gast bij vele landelijke en regionale radio- en televisiezenders. Zelfs buitenlandse media, zoals de BBC, hebben aandacht besteed aan het bijzondere verhaal van Erik. En aan de muziek van 7even Bridges.

In 2019 waren Erik en Bas speciale gast tijdens de ceremonie in de ridderzaal tijdens de Nederlandse Veteranendag. De kroon op het werk voor hun inzet voor erkenning en waardering voor veteranen. 

7even Bridges draagt alle veteranen wereldwijd een warm hart toe. Daarom schreven het officiële lijflied van het Dutch Invictus Games Team. De Invictus Games zijn een groot internationaal sportevenement voor gewond geraakte militairen. De 2020 editie van de Invictus Games wordt georganiseerd in Den Haag in Nederland.

 

7even Bridges 2021

7even Bridges – ‘#breakthesilence’

In juni 2018 verschijnt het debuutalbum ‘#breakthesilence’. Het is daarna wekenlang te vinden in de Album Top 100,  met als hoogste notering nummer 25.  In april 2019 verschijnt het album op vinyl. Deze bereikt nummer 8 in de Vinyl Top 33.

De eerste single van het album ‘#breakthesilence’ is op landelijke radio te horen en het indrukwekkende ‘Keep Believing’ wordt een heuse publiekslieveling tijdens de theaterconcerten. Kortom, het debuutalbum wordt goed ontvangen en de liedjes raken de luisteraars in hun hart. Het is een gegeven voor de band, dat dit album een vervolg moet krijgen. 

Een indrukwekkend conceptalbum van bevlogen muzikanten, die niet willen laten horen wat ze kunnen, maar wat ze voelen (Lust for Life Magazine)

#breakthesilence
Million Voices album

7even Bridges – ‘Million Voices’

In september 2021 verschijnt het langverwachte tweede album van 7even Bridges. Opnieuw heeft de band gekozen voor een heus conceptalbum. Hierop laat de band meer van hun symfonische en progressieve rockinvloeden horen, doordrenkt met oprechte emotie en de zo kenmerkende 7even Bridges zevenstemmige samenzang. Op dit tweede album vind je verlichtende en bemoedigende teksten over diepe emotionele zaken. Vrijwel iedereen kan zich hiermee identificeren op zoveel verschillende manieren.

Met maar liefst 14 tracks en meer dan een uur muziek vertelt dit album het verhaal over de strijder die leeft in een schaduwwereld. Gevangen tussen hoop en wanhoop. Er zijn maar twee opties: terugvallen of sterker terugkomen.  

Million Voices is opgenomen en gemixt in de Sound Vision Studios in Arnhem, Nederland. De halfspeed mastering is verzorgd door mastering-engineer Miles Showell, in de befaamde Abbey Roads Studios te London, UK. Miles Showell heeft eerder zijn magie losgelaten op muziek van wereldberoemde bands, zoals The Beatles, Queen, Eric Clapton, The Who en The Rolling Stones.