7even Bridges

De band 7even Bridges is een Nederlandse AOR / progrock band. Hun theaterconcerten zijn succesvol en indrukwekkend, daardoor is 7even Bridges niet meer weg te denken uit de theaters. Bovendien combineert de band 7even Bridges muziek met een verhaal. Al met al maakt 7even bridges van ieder optreden een ware belevenis.

7even Bridges

 

7even Bridges is een Nederlandse rockband en bestaat uit Bas (zang en gitaar), Danny (zang), Erik (storyteller, zang), Fondy (gitaar en zang), Gijs (drums en zang), Marcel (basgitaar en zang) en Marijn (viool, piano en zang).

Bandlid Erik werkte in 2007 als operatieassistent chirurgie in het door oorlog verscheurde Afghanistan. Hij maakte veel traumatische ervaringen mee. Dit trok diepe sporen door zijn emotionele leven. Nadat hij terugkwam in Nederland leerde hij bandlid Bas kennen. Ze raakten bevriend. Zij deelden bovendien een gezamenlijke passie: muziek.

Intussen liep het verwerkingsproces van Erik vast. Hij vocht met zijn verleden en met zichzelf. Daarnaast zag hij zijn leven en zelfbeeld afbrokkelen tot het punt waarop alles zinloos leek. Hierdoor bleek de vriendschap met Bas van levensbelang.  

Erik klom op uit het dal. Als eerste schreef hij zijn ervaringen op in het boek ‘Operatie Geslaagd’. Het boek werd een succes. Als tweede schreven Erik en de band samen  een heus theaterconcert. Dat wil zeggen, het verhaal van Erik werd omlijst met muziek van de band 7even Bridges. Tot slot ging Operatie Geslaagd in première. Hierna gingen ze op tournee. Erik en zijn band 7even Bridges speelden het theaterconcert ‘Operatie Geslaagd’ in theaters door heel Nederland.

“Dit was mooi. Stoer en kwetsbaar. Eerlijk verhaal van Erik met prachtige muziek. Een juweeltje!!”

De band 7even Bridges in de studio

De lovende reacties en het vele touren leidden tot het uitbrengen van de EP ‘Reliving’ in 2017. Hierna begon de band met het schrijven en opnemen van hun debuutalbum. Daartoe zochten ze samenwerking met producer George Konings van de Sound Vision Studios in Arnhem.  Daarnaast werkten ze samen met Miles Showell van de wereldberoemde Abbey Road Studios in London.         

 

“Een indrukwekkend conceptalbum van bevlogen muzikanten, die niet willen laten horen wat ze kunnen, maar wat ze voelen.”

(Lust for Life Magazine)

Debuut van de band 7even Bridges

Het debuutalbum van 7even Bridges ‘#breakthesilence’ kwam uit in juni 2008. Het was daarna wekenlang te vinden in de Album Top 100,  met als hoogste notering nummer 25. De vinyl editie van het album kwam uit in april 2019 en bereikte bovendien nummer 8 in de Vinyl Top 33.

Het album werd goed ontvangen, hierdoor wilde de band aan het werk voor het vervolg. Hiertoe zochten zij opnieuw de samenwerking met grootheden zoals producer George Konings en mastering-engineer Miles Showell.

In februari 2021 verschijnt het nieuwe album. Het is een conceptplaat met verhalen binnen een verhaal. Zoals over de kracht van vriendschap. De rocknummers met onder andere progressieve en symfonische invloeden vragen om keer op keer beluisterd te worden. 

Positief geluid van de band 7even Bridges

‘Invincible’ was de eerste single van het nieuwe album. Deze werd in oktober 2019 uitgebracht. Hierna werd dit lied door het ministerie van defensie omarmd en uitgeroepen tot het officiële lijflied van het Nederlandse Invictus Games Team. De Invictus Games zijn het internationale sportevenement voor gewond (fysiek en/of mentaal) geraakte militairen. Bandlid Erik, zelf Afghanistan veteraan, worstelt nog iedere dag met de gevolgen van PTSS. Hierdoor zet 7even Bridges zich in om meer bewustzijn te creëren voor mentale gezondheid.

Hierna werd de tweede single ‘Look At Me’ uitgebracht. Al met al was dit een positief geluid in de bizarre tijden. De hele wereld is in de ban van het covid-19 virus. Hierdoor wordt iedereen gedwongen zichzelf opnieuw te ontdekken. Om naar zichzelf te kijken en er bovendien voor te zorgen, dat het vuur blijft branden.

7even Bridges staat te trappelen om de theaters en de poppodia weer te mogen bezoeken, want 7even Bridges is bovenal een live-ervaring!

Volg ons op facebook

Volg ons op spotify

Over Erik Krikke Producties

Erik Krikke Producties is opgericht om de verschillende activiteiten die Erik alleen of in teamverband uitvoert te bundelen tot een website, voor optimaal gebruiksgemak. Hier vindt u alle informatie over Erik als auteur en theatermaker. Ook vindt u hier alles over de band 7even Bridges, met wie bandlid Erik al jaren achtereen niet uit de Nederlandse theaters en podia is weg te denken