Biografie Erik Krikke

Erik Krikke Producties

Erik Krikke

Erik (1976) is vader van twee zoons. Hij begon zijn militaire loopbaan als dienstplichtig soldaat en werd geplaatst bij de geneeskundige troepen. Van 1995 tot en met 2008 heeft Erik verschillende functies doorlopen binnen defensie. Als luitenant der eerste klasse heeft hij in mei 2008 de dienst verlaten.

Geheel tegen zijn eigen verwachtingen in heeft Erik zich ontpopt als auteur van boeken en liedjes en als theatermaker en spreker / verteller. De ervaringen tijdens zijn laatste uitzending in 2007 naar Afghanistan trokken zulke diepe sporen door zijn emotionele leven, dat hij als een ander mens terugkwam. Erik lijdt aan PTSS, posttraumatische stressstoornis en vele morele verwondingen, maar heeft inmiddels een transformatie gemaakt posttraumatische groei. Sterker door trauma.

Boek en theater

In 2016 verschijnt zijn eerste boek, ‘Operatie Geslaagd: Leven met PTSS en moral injury.‘ Het boek wordt een groot succes in Nederland. Daarnaast spoort Eriks beste vriend hem aan om met hun band 7even Bridges een theatervoorstelling te maken. Al met al wordt ook dit een succes. Samen toeren zij ruim drie jaar langs de Nederlandse theaters. Hierdoor maken zij het onbespreekbare bespreekbaar. Bovendien krijgen zowel het boek als de voorstelling nationale en internationale media-aandacht. Erik en 7even Bridges zorgen voor meer bewustwording voor psychische problematiek.

In 2022 verschijnt het vervolg. Ruim zes jaar na zijn debuut is Erik terug met zijn tweede boek ‘Keihard Opstaan: van PTSS en moral injury naar posttraumatische groei’ Ook schrijft hij het theaterscript, want hij kiest er weer voor om zijn verhaal in de theaters te vertellen. Natuurlijk weer samen met 7even Bridges. Keihard Opstaan vertelt over PTG: posttraumatische groei. Lees hier meer over PTG.

In een tijd waarin veel mensen te maken hebben met mentale problemen, wil Erik met zijn boek opnieuw in de bres springen voor psychische problematiek en zo meer mensen helpen op hun weg naar Keihard Opstaan.

Spreker

Als spreker wordt Erik veel gevraagd voor lezingen en presentaties. Als militair operatieassistent chirurgie en veteraan heeft hij een bijzonder verhaal te vertellen. Hij vocht voor levens tijdens zijn uitzending naar Afghanistan, maar betaalde na terugkomst een hoge prijs. Hij overleefde het ternauwernood. Inmiddels staat hij weer middenin het leven. Hij is sterker geworden door zijn trauma’s en morele verwondingen. 

Een betere versie van jezelf worden, door je trauma te omarmen? Het kan! Erik vertelt op indringende en aangrijpende wijze over zijn zoektocht. Ben je geïnteresseerd in een lezing van Erik? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken via info@erikkrikke.nl.

Lees hier meer over lezingen.