Theater

Theater en echte verhalen. Erik Krikke & 7even Bridges zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse theaters. Hun beide theaterconcerten zijn een rake combinatie van aangrijpende en persoonlijke verhalen, omlijst met de mooiste liedjes. Inspirerend. En soms heel confronterend. Erik lijdt aan posttraumatische stressstoornis (PTSS). Hij is hier jaren geleden het gevecht mee aan gegaan. Maar het gevecht gaat door. Nog elke dag. Erik bewijst dat mentale verwondingen overwonnen kunnen worden door wil, doorzettingsvermogen en veerkracht. En hoe dit kan leiden tot enorme persoonlijke groei en succes.

‘Keihard Opstaan’ is de tweede muzikale theatervoorstelling van Erik Krikke & 7even Bridges. Hierin staat vooruitkijken centraal. Maar wat als spoken uit het verleden blijven trekken? Er zijn twee opties: terugvallen of doorgaan. Erik kiest..

Veteraan Erik Krikke raakte met zijn eerste theaterprogramma en gelijknamige boek ‘Operatie Geslaagd’ – een indringend relaas over de verwoestende impact van PTSS, posttraumatische stressstoornis – tienduizenden mensen. ‘Operatie Geslaagd’ is met niets te vergelijken. Het is een veelbesproken en geprezen voorstelling.

In het theaterconcert ‘Keihard Opstaan’ van Erik Krikke & 7even Bridges staat vooruitkijken centraal. Want hoewel Erik weer midden in het leven staat, blijven zijn afgebrokkelde zelfvertrouwen en zelfbeeld continu rondspoken in zijn hoofd. Zijn leven ging door, zijn verhaal ging verder, veel verder. Met vele hoogtepunten, maar ook diepe dalen. En ook dat moet verteld worden, want zijn ‘worsteling’ houdt nooit op. Er zijn twee opties: terugvallen of doorgaan. Erik kiest…..

Met een nieuw boek, een nieuw album, een nieuwe theatervoorstelling en met ‘Invincible,’ het door 7even Bridges geschreven en gecomponeerde lied als lijflied van Team NL op de Invictus Games 2022 treden Erik en 7even Bridges opnieuw naar buiten.

“Er zit nog altijd een monster in mij, waarmee ik worstel zodra de schijnwerpers uit zijn.” (Erik Krikke)

Een aangrijpend verhaal over leven in een schaduwwereld. Maar ook over onvoorwaardelijke liefde en ongekende vriendschap. Erik vertelt op persoonlijke, indringende wijze zijn verhaal. Met ruimte voor zowel de lach als de traan.

‘Keihard Opstaan’ gaat over keihard vallen en weer opkrabbelen. Angst en hoop. Strijden, bezinnen, overwinnen, zelfvertrouwen en bovenal persoonlijke groei. Keihard Opstaan dus.

Ruim vier jaar lang toerden Erik & 7even Bridges langs de Nederlandse theaters met de eerste muzikale theatervoorstelling van Erik Krikke & 7even Bridges, getiteld ‘Operatie Geslaagd.’ Het is gebaseerd op het indrukwekkende verhaal van Erik. Als eerste over zijn enorme passie voor het vak van hulpverlener en van militair. Maar ook over de traumatische ervaringen tijdens zijn werk, en bovendien de confrontatie met dilemma’s en zichzelf. Al met al over het lef om wél de stilte over mentale problemen te doorbreken.

Erik lijdt aan posttraumatische stressstoornis (PTSS). Hij is hier jaren geleden het gevecht mee aan gegaan. Maar het gevecht gaat door. Nog elke dag. Erik bewijst dat mentale verwondingen overwonnen kunnen worden door wil, doorzettingsvermogen en veerkracht. En hoe dit kan leiden tot enorme persoonlijke groei en succes.

Erik vertelt zijn schokkende, inspirerende verhaal op de enige manier waarop dit kan: rauw en indringend, met een vleugje humor en een gezonde dosis zelfspot.

Erik Krikke & Bas Rysavy