Business Coach (voor Dummies?) Mijn Reis naar Verbetering

In 2016 begon ik mijn carrière als auteur en het duurde niet lang voordat mijn eerste boek ‘Operatie Geslaagd’ uitgroeide tot een bestseller. Ik beleefde, ondanks dat ik het zelf niet zo zag, succes na succes. Mijn verhaal veranderde levens. Ik werd veel gevraagd om te spreken op verschillende evenementen en ik stond zelfs ruim drie jaar lang met band in de Nederlandse theaters. Mijn verhaal stond aan de basis van de bewustwordingsrevolutie over PTSS en mentale uitdagingen.

Ondanks alle mooie en bijzondere ervaringen begon er iets aan mij te knagen. Ik merkte dat ik vastliep in mijn professionele groei en dat ik mezelf niet verder kon ontwikkelen. Ik moest veranderen, verbeteren en mezelf naar een hoger niveau tillen. Daarom besloot ik recent om hulp te vragen aan een business coach. In deze blog wil ik mijn inspirerende reis delen van hoe ik opnieuw de moed had om hulp te vragen. En over hoe mijn coach me ondersteunt in het bereiken van een nieuwe visie op aan mezelf werken.

Het punt van verandering

Ondanks mijn succes als auteur en spreker, begon ik me steeds meer bewust te worden van de beperkingen die ik voelde. Ik had het gevoel dat er iets ontbrak. Ik groeide niet echt als professional. Ik wist dat ik mensen kon bereiken, zelfs in beweging kon krijgen. Maar ik vond dat ik daarin nog beter kon ontwikkelen. Ik wilde niet alleen mensen te bereiken, maar daadwerkelijk helpen. Ik wist ook dat ik niet op eigen kracht alles kan organiseren. Dit was het moment waarop ik besefte dat het tijd was om zelf hulp te vragen. Ik stak mijn hand uit om mezelf te laten begeleiden door een expert.

Het openstellen voor verandering

Het vragen om hulp was niet meer een heel moeizame stap voor mij. Ik wist dat ik de moed had om mijn ego opzij te zetten en open te staan voor verandering. Ik herinnerde mij aan een gezegde ‘als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg’. En dat was wat ik niet wilde. Ik realiseerde me dat ik de hulp nodig had om mijn visie en potentieel te vergroten. Alleen met de juiste hulp en begeleiding zou ik mijzelf, maar ook mijn onderneming op een gezonde manier verder kunnen ontwikkelen.

De zoektocht naar een geschikte business coach

Het vinden van de juiste coach was een belangrijke stap in mijn reis. Ik zocht naar iemand die ervaring had in mijn vakgebied. Die me begreep als auteur en spreker. Uiteindelijk vond ik een coach met wie ik een geweldige klik had en die me kon helpen mijn dromen te verwezenlijken. Eindelijk had ik iemand gevonden bij wie ik alle ideeën uit mijn hoofd kon laten komen. Noem het een brain dump, haha. In plaats van als een ongeleid projectiel aan de gang te gaan, word er rust gecreëerd. En die is hard nodig. Het leven met PTSS is al uitdagend genoeg. We begonnen met het aanbrengen van structuur en het ontwikkelen van een zogenaamde ondernemers-mindset. Makkelijk gezegd: eerst nadenken, dan doen..

Het proces van begeleiding:

Mijn business coach helpt me om mijn sterke punten verder te ontwikkelen en mijn zwakke punten aan te pakken. Ze daagt me uit om buiten mijn comfortzone te stappen en nieuwe manieren te ontdekken om mijn boodschap over te brengen. En om keuzes te maken. Wat wil ik nou eigenlijk en wat wil ik vooral niet? Samen werken we aan het vergroten van mijn inzicht in de zakelijke aspecten van mijn carrière. Ik word uitgedaagd om mijzelf naar een hoger niveau te tillen.

Resultaten en transformatie:

Ondanks dat het traject nog maar net is begonnen begin ik veranderingen te zien in mezelf, maar ook in hoe ik naar mijn carrière kijk. Ik voel meer ruimte in mijn hoofd en ontdek nieuwe manieren om mijn boeken en lezingen te promoten. Je hoort er binnenkort veel meer over. Ik ontdek ook hoe ik mijn tijd en energie beter kan beheren. Dat is heel fijn, want daardoor merk ik nog meer balans en voldoening in mijn leven.

De toekomst in een nieuw licht

Nu, met mijn derde boek dat dit jaar wordt uitgebracht en mijn nieuwe lezing, ben ik opgetogen over de toekomst. Ik wist al vanuit mijn verleden dat het vragen om hulp een teken is van kracht. Dat is opnieuw bevestigd. Ook weet ik dat we allemaal kunnen blijven groeien. Ik ben dankbaar voor de begeleiding die ik ontvang en ik ben klaar om mijn missie te laten slagen. Inspireren, hoop geven, een lichtend voorbeeld zijn.

Het vragen om hulp aan een business coach heeft mijn leven veranderd. Door mezelf open te stellen voor verandering en begeleiding, heb ik geleerd om mijn sterke punten te versterken en mijn zwakke punten aan te pakken. Ik ben nu beter uitgerust om mijn derde boek te lanceren en mijn nieuwe lezing te presenteren, wetende dat ik een solide basis heb om op verder te bouwen. Deze reis herinnert mij eraan dat groeien en verbeteren een voortdurend proces is. Ik ben vastbesloten om anderen te inspireren en te helpen om hetzelfde te doen. Dus onthoud, wees niet bang om hulp te vragen, want het kan het begin zijn van een geweldige reis naar verbetering.

Mooie dag gewenst!

Liefs, Erik❤️

PS: ben jij ondernemer en wil jij ook naar dat hogere niveau? Kijk dan eens op de website van Feel Your Mind. Aanrader!