Uit het nieuwe Erik Krikke boek ‘Keihard Opstaan’

“Ik ben hier met mijn partner. Hij zit daar, want hij durft niet hierheen te komen om met je te praten.” De charmante vrouw die tegenover mij staat heeft licht grijzend haar. Met een glas witte wijn in haar hand kijkt ze mij verontschuldigend aan. “Hij heeft ruim dertig jaar lang niet gesproken over wat hij heeft meegemaakt,” zucht ze. “Maar vanavond in de pauze van jouw voorstelling begon hij vanuit het niets zomaar te vertellen. Dankjewel daarvoor. Echt dankjewel.”

Ik glimlach naar de vriendelijke dame. Zij pakt mijn hand vast en ze wijst naar haar man, die iets verderop op een bank zit. Hij zit met zijn rug tegen de muur gedrukt naast een van de nooduitgangen. Zijn ogen schieten van links naar rechts. Ik herken die blik alsof het mijn eigen is. Hij scant de ruimte op dreigend gevaar en hij is hyperalert. Ineens stuurt hij een priemende blik mijn kant op. We kijken elkaar heel kort aan. Er zijn geen woorden nodig, want het is een en al herkenning. Hij knikt naar mij. Ik knik naar hem. Klaar.”

In 2016 debuteerde Erik Krikke met zijn boek Operatie Geslaagd – een rauw en indringend relaas over de vernietigende impact van posttraumatische stressstoornis (PTSS). Erik heeft met dat boek een grote positieve bijdrage geleverd aan doorbreken van de stilte en het taboe dat nog altijd ligt op mentale problematiek.

 

Keihard Opstaan

Nu is er het vervolg. ‘Keihard Opstaan’ is een boek voor iedereen. Want iedereen kent wel iemand die door een moeilijke periode is heengegaan en hiermee moet leven. Met ‘Keihard Opstaan’ wil Erik Krikke een positief geluid laten horen. Een boodschap over hoop en een verbinding. Hoe donker de periode ook mag zijn, Erik laat zien met zijn verhalen dat er altijd weer een nieuwe dag komt. En dat er altijd een keuze is te maken over hoe die dag ingekleurd gaat worden.

Op vrijdag 24 juni verschijnt het tweede boek uit van Afghanistan-veteraan Erik Krikke: Keihard Opstaan. Het boek gaat over hoe er is te leven met posttraumatische stressstoornis. Erik wil met zijn nieuwe boek, en de gelijknamige theatertour, opnieuw in de bres springen voor psychische problematiek en zo meer mensen helpen op hun weg naar ‘Keihard Opstaan’, in een tijd waarin veel mensen te maken hebben met mentale problemen.

Toegenomen psychische problematiek

Het boek ‘Keihard Opstaan; van PTSS naar posttraumatische groei’ verschijnt in een periode dat veel mensen te maken hebben met mentale problemen. Met die van henzelf of van hun naasten. De pandemie, de plotselinge terugtrekking van de NAVO troepenmacht uit Afghanistan en de oorlog in Oekraïne hebben voor een toename van psychische klachten, zoals gevoelens van depressie en angst gezorgd.

 

Leven met psychische aandoeningen

In ‘Keihard Opstaan vertelt Erik onomwonden over hoe het leven is veranderd door PTSS en onzichtbare verwondingen. Zonder opsmuk, maar gewoon zoals het is. Het boek is een feest der herkenning voor heel veel mensen die worstelen met psychische aandoeningen. Maar ook door hun omgeving. Zelfbeeld, zelfvertrouwen, zelfacceptatie, zelfreflectie, veerkracht en persoonlijke groei zijn thema’s die aan bod komen.

“Ik ben dankbaar dat ik met mijn eerste boek zoveel mensen heb mogen bereiken en zelfs heb geholpen, gewoon door mijn verhaal te delen. In mijn nieuwe boek ‘Keihard Opstaan’ schrijf ik in verhalende vorm over heel herkenbare vraagstukken, dilemma’s en conflicten voor iedereen, namelijk het dagelijkse leven. Maar vooral ook over vriendschap, liefde en liefhebben en ik doe dit opnieuw vanuit mijn persoonlijke ervaringen. Dus niet moralistisch of wijzend met een vinger. Integendeel, ik beschrijf wat mij overkomt en hoe ik daarmee omga. Hoe ik leer van mijzelf en van mijn omgeving. Hoe ik groei ondanks, of dankzij mijn trauma’s en littekens op mijn ziel.” (Erik Krikke)

BESTEL NU AL!

Erik Krikke 

Erik Krikke is auteur en verhalenverteller. Met zijn boeken en voorstellingen levert Erik een positieve bijdrage aan het vergroten van bewustzijn rondom psychische problemen, zoals PTSS (posttraumatische stressstoornis) en depressie, maar ook juist over vooruitkijken en PTG: posttraumatische groei.

Contact

Erik Krikke

KVK:66978068 | BTW  

info@erikkrikkeproducties.nl

Privacy Statement
Algemene Voorwaarden