Keihard Opstaan komt eraan!

Het is zover! 24 juni 2022; de officiële verschijningsdatum van mijn nieuwe boek ‘Keihard Opstaan.’ Ik kan je vertellen, het went niet.. ik ben weer net zo poepie-nerveus als de dag dat mijn allereerste boek uitkwam. Alweer zes jaar geleden. Wat is er veel gebeurd sindsdien.

In Keihard Opstaan gaat het om groei. “Dat is je aardig gelukt,” las ik vanmorgen op het scherm van de weegschaal.. Ook gaat het vooral over persoonlijke groei en sterker worden na ingrijpende gebeurtenissen, maar met een scherpe rand. 

Alledaags en hilarisch

Keihard Opstaan gaat over heel normale dingen, het leven van alledag. Heel normale situaties die ineens anders zijn. Hierdoor kunnen hilarische situaties ontstaan. Ook kan het aangrijpend en ontroerende taferelen opleveren. Je leest er alles over in Keihard Opstaan.

Wil jij weten waar de aversie tegen een supermarkt vandaan komt? Of wil jij weten hoe klikklakkende hakken en een okergele jas mij tot waanzin hebben gedreven? Waarom ik nooit en te nimmer meer mag klussen in huis? Wat de reden is dat mijn kinderen zich zorgen maken in september? Maar ook gaat het over knetterhard aan jezelf werken, leven in schaduwwereld waarin niets is wat het lijkt en over afscheid nemen. Over definitieve doelen stellen, verwachtingen bijstellen om uiteindelijk verder te kunnen komen. Of toch niet? Hm.. Ben jij al nieuwsgierig geworden om meer te lezen? Ik hoop het!

Ik ben trots op mijn nieuwe boek. Ik hoop dat mijn verhaal opnieuw mensen zal gaan inspireren en raken, net zoals dat is gebeurd met mijn debuut ‘Operatie Geslaagd.Een nieuw verhaal, dezelfde persoon, dezelfde gevoelens, maar met een ander geluid!

Accepteren

Ik draag nog altijd littekens op mijn ziel met mij mee. Maar de strijd tegen herinneringen loslaten en accepteren dat het ‘nou eenmaal zo is’ zorgt voor ruimte. Daardoor kun je ook eens stilstaan en zien wat je hebt en wat je wel kunt, in plaats van alleen maar te zien wat niet meer kan en wat er niet meer is. En het is die ruimte die maakt dat je kunt groeien. 

In 2016 bracht ik mijn verhaal naar buiten over hoe het leven mij knock-out heeft gemept en ik ben opgekrabbeld. Het verhaal was niet af, want mijn leven ging verder. Veel verder. Daarom ben ik opnieuw in de pen geklommen, want ik ben verder gegaan met het werken aan mijzelf.

Groeien

‘Keihard Opstaan’ vertelt het verhaal over hoe het is om te leven met onzichtbare littekens. Ogenschijnlijk lacht het leven weer toe. Maar wat als niets is wat het lijkt? Wat als de spoken uit het verleden aan je blijven trekken? Welke keuze maak jij? 

In ‘Keihard Opstaan‘ staat hoop, verbinding, zelfvertrouwen en acceptatie centraal. Het verschijnt in een periode dat veel mensen te maken hebben met mentale problemen. De pandemie, de plotselinge terugtrekking van de NAVO troepenmacht uit Afghanistan en de oorlog in Oekraïne hebben voor een toename van psychische klachten gezorgd, zoals gevoelens van depressie en angst.

Keihard Opstaan verschijnt op 24 juni 2022 en is hier te bestellen. Erik’s verhaal over hoe zijn hart en hoofd overspoeld werden door spoken uit het verleden. Hoogste tijd om de bezem erdoorheen te halen. Maar wat als niets is wat het lijkt?