Krachten bundelen!

Krachten bundelen!

Het is alweer ruim vier jaar geleden toen mijn eerste boek over leven met PTSS ‘Operatie Geslaagd’ uitkwam en geheel tegen mijn verwachtingen in een groot succes in Nederland werd. Ik heb nooit kunnen vermoeden dat het delen van mijn verhaal zoveel teweeg zou brengen in de levens van anderen. Sinds de eerste dag dat mijn boek verkrijgbaar was, kreeg ik berichten binnen van lezers, die mij vertelden hoe mijn verhaal hen heeft geraakt en geïnspireerd.

De sneeuwbal begon te rollen….

Enige maanden nadat mijn boek is uitgegeven, zat ik samen met mijn beste vriend Bas in zijn tuin en besloten we ‘en passant’ dat mijn verhaal over vallen en weer opstaan op nog een manier te vertellen is. En dat die wijze nog meer direct is. Mijn verhaal zou gehoord moeten worden in het theater, omlijst met muziek. Een idee werd een plan. En het plan werd gerealiseerd. In 2017 zag de muzikale theatervoorstelling Operatie Geslaagd het levenslicht.

Samen met onze band 7even Bridges begonnen we aan een avontuur dat ons langs vele, vele theaters in Nederland heeft gevoerd. Iedere voorstelling opnieuw mijn ervaringen en het gevoel erbij doorleven. Ondanks dat het vertellen slopend is, werkt het nog altijd helend voor mij.

Ik ben dankbaar dat ik met mijn fijne vrienden de voorstelling Operatie Geslaagd inmiddels ongeveer honderd keer heb mogen spelen in Nederland. 2020 zou het jaar moeten worden waarin we op grootse wijze afscheid zouden nemen van de voorstelling. Helaas gooide covid-19 de hele planning om. Er zijn nog altijd enkele voorstelling die we trachten te verplaatsen. Mochten we nieuwe data horen, dan informeren we uiteraard direct.

De sneeuwbal werd groter…

Tijdens de eerste voorstellingen speelden we veelal covers van bekende liedjes, maar naarmate we vaker samen speelden rees de ambitie om eigen liedjes te schrijven en te componeren en om die liedjes op te nemen in de voorstelling. Bas en Erik begonnen samen te creëren en zochten met de band de samenwerking met producer George Koning (Sound Vision Studios, Arnhem) en Miles Showell (Abbey Road Studios, London, United Kingdom) en begonnen met het opnemen van het debuutalbum #breakthesilence. Dat album kwam uit in juni 2018 en stond enkele weken in de Album Top 100.

Veel van de liedjes van het eerste album werden vanaf dat moment ook gebruikt in de voorstelling en de reacties zijn erg positief. Al deze positiviteit en het optreden maakte dat de band snel weer bij elkaar kroop om te gaan werken aan een heuse opvolger. En die verschijnt in februari 2020.

Verhalenvertellers

Vrienden voor het leven, Erik en Bas, delen een gezamenlijke passie: verhalen vertellen en verhalen vertellen met muziek. Samen zijn ze een uitgeverij gestart voor de verhalen waarvan zij vinden dat die verteld en gehoord moeten worden. Een kleinschalige uitgeverij, met titels die aandacht verdienen. Tot slot wordt Erik als verhalenverteller ook steeds vaker uitgenodigd als spreker.

Vier jaar verder…

Inmiddels zijn we vier jaar verder sinds Operatie Geslaagd uitkwam en hebben we op veel gebieden met de band, met de uitgeverij, met de voorstellingen een hoop activiteiten ontplooid, met allemaal het doel om mensen te bereiken, te raken en te inspireren. Waar we echter tegenaan liepen is dat alles versplinterd was. Allemaal eilandjes, aparte websites, aparte activiteiten. En dat begon te schuren. Waar wij als band, als theatermakers altijd op zoek zijn naar de verbinding, wilden we niets liever dan dit ook te bewerkstelligen in onze activiteiten en zichtbaarheid.

En dat is gelukt. Eindelijk.

Vanaf vandaag is er één plaats om alles te vinden over de band 7even Bridges, de auteur Erik Krikke, de uitgeverij Band of Books: namelijk op erikkrikkeproducties.nl. Superhandig. Of u nu informatie wenst over tourdata van de band, of over het nieuwe boek van Erik of over de nieuwe theatervoorstelling, of als u gewoon een boek van Erik en een LP van 7even Bridges tegelijk wilt kunnen bestellen, dan bent u hier aan het juiste adres. Gewoon supermakkelijk. Voor jullie!

Wij hebben de brug geslagen tussen alle activiteiten. Wij hebben onze krachten gebundeld. Want samen is alles leuker!

 

Erik Krikke

7even Bridges

Band of Books

Over Erik Krikke Producties

Erik Krikke Producties is opgericht om de verschillende activiteiten die Erik alleen of in teamverband uitvoert te bundelen tot een website, voor optimaal gebruiksgemak. Hier vindt u alle informatie over Erik als auteur en theatermaker. Ook vindt u hier alles over de band 7even Bridges, met wie bandlid Erik al jaren achtereen niet uit de Nederlandse theaters en podia is weg te denken.