Operatie Geslaagd: PTSS staat op de kaart. In de bladzijden van ‘Operatie Geslaagd’ deelde ik niet alleen mijn verhaal, maar een intense reis door duisternis en uiteindelijk naar het licht. Mijn debuut is zoveel meer dan een boek geworden; het is een openhartige en rauwe getuigenis van hoe ik getraumatiseerd raakte tijdens mijn werk en ten prooi viel aan de allesvernietigende greep van posttraumatische stressstoornis, PTSS.

In alle eerlijkheid onthulde ik openhartig de donkere plekken waar mijn geest naar afgleed. Onomwonden deelde ik dat ik wegzonk tot het punt waarop zelfmoord als de enige uitweg leek. Mijn strijd werd er een op leven en dood. Het was een confronterende reis, maar in de diepte van mijn worsteling vond ik de kracht om op te staan. Met de juiste hulp en ondersteuning kroop ik langzaam terug van de rand van de afgrond.

Het taboe doorbreken

‘Operatie Geslaagd’ was niet alleen een persoonlijk verhaal; het was een katalysator voor verandering. In Nederland deed het boek veel stof opwaaien, hielp het PTSS en mentale gezondheid onder de aandacht te brengen en raakte het duizenden lezers op een diep niveau. Het was een vonk die de vlam van bewustzijn aanwakkerde, en ik ben dankbaar voor wat het heeft mogen betekenen, voor anderen, maar ook voor mezelf.  

Door mijn verhaal te delen in de media en de vele positieve reacties van lezers, ben ik op een nieuwe missie, In zekere zin ben ik een ambassadeur geworden voor mentale gezondheid. Ik vind het belangrijk om te blijven schrijven voor zij die hun stem nog niet hebben gevonden om de stilte te doorbreken. Het is een rol die ik met trots omarm, wetende dat mijn ervaring anderen kan inspireren om hun eigen reis naar herstel te beginnen.

Slechts het begin

‘Operatie Geslaagd’ was slechts het begin van een groter gesprek, en ik ben vastbesloten om dat gesprek voort te zetten en anderen aan te moedigen om hun stem te laten horen. Want in het delen van onze verhalen ligt de kracht om de wereld te veranderen.”

Mooie dag gewenst!

Liefs, Erik❤️