Over Erik, mij dus, haha. Wie is de mens achter mijn missie? In mijn blogserie in de aanloop naar het verschijnen van mijn nieuwe boek, neem ik jullie mee in mijn belevingswereld. Wat zijn mijn drijfveren? Wie ben ik? En waarom schrijf ik blogs en boeken? En waarom geef ik als inspirerende spreker lezingen door het hele land? Alles wat je wil weten over Erik lees je hier!

Ik ben geboren en getogen in de parel van noordwest Overijssel, Steenwijk. Trotse vader van twee zoons, twee bonusdochters en verloofd met Linda. Over niet al te lange tijd zal ik verhuizen naar het oosten van het land. Voor de liefde, romantisch hè? Ik beschouw mijzelf als een heel eenvoudig iemand. Ik houd niet van poespas. Wel van schrijven, lezen, koken, muziek en vliegtuigspotten. Maar mijn verhaal gaat veel verder dan mijn gezinsleven en hobby’s.

Ik ben niet alleen een trotse vader en veteraan, maar ik mag mij ook auteur noemen. Van een heuse bestseller nog wel. Mijn boeken hebben duizenden lezers geraakt en ze hebben een diepgaande indruk achtergelaten. Ik ben trots dat het delen van mijn verhalen zo’n impact heeft gehad op de bewustwording rond PTSS en mentale gezondheid in Nederland. Ik ben dankbaar en trots dat ik door mijn boeken een steentje mag bijdragen aan het iets mooier maken van levens van anderen.

Over Erik – de auteur

Mijn debuut, ‘Operatie Geslaagd’, verscheen in 2016. Het klinkt als een eeuwigheid geleden, terwijl het voelt als de dag van gisteren. Ik opende hiermee een venster naar mijn leven, waarin ik tijdens mijn werk getraumatiseerd raakte. Daardoor werd ik slachtoffer van PTSS. Mijn boek, dat omschreven wordt als een ‘aangrijpend relaas’ heeft duizenden lezers geraakt en geïnspireerd. Ik leg hierin niet alleen mijn persoonlijke reis bloot, maar hierdoor bijgedragen aan het vergroten van bewustzijn over mentale gezondheid. Het doorbreken van de stilte rondom PTSS is een belangrijke stap. Ik heb met zijn verhaal bijgedragen om de weg te effenen.

Ik heb anderen hiermee mogen helpen om ook hun stilte te doorbreken. Het delen van mijn verhaal heeft mensen ertoe gezet ook te gaan delen. Ik ben vaak benaderd door mensen die door mijn boek geïnspireerd waren, om ook hun verhaal op te schrijven en wereldkundig te maken. Ik ben dankbaar dat ik hierin een voorbeeldrol heb mogen vervullen. 

Het verhaal was niet af na Operatie Geslaagd. Sterker nog, dat is het nooit. Daarom verscheen ‘Keihard Opstaan’. Mijn verhaal ging verder na de laatste bladzijde van Operatie Geslaagd. Ik beschrijf in het vervolg hoe het lijkt dat ik weer middenin het leven sta. Maar ook hoe spoken uit het verleden aan mij blijven trekken. Het boek beschrijft hoe ik geconfronteerd word met ingrijpende keuzes. Dit is een thema dat velen heeft raakt en het zet je daarom aan om te reflecteren op je eigen leven.

Over Erik – de ambassadeur

Ik ben inmiddels twee boeken verder, maar mijn reis gaat door. Door alle aandacht voor mijn verhalen, lezingen en optredens mag ik mij inmiddels meer dan een (bestseller) auteur noemen. Ik werp mij op als een ambassadeur voor mentaal welzijn. Als ervaringsdeskundige en als inspirator. Dat doe ik vanuit mijn persoonlijke overtuiging, dus zeker niet met een gebiedend vingertje. Want ik heb namelijk niet de wijsheid in pacht. Verre van, zelfs.

Ik vertel hoe ik ben gegroeid, hoe ik mijn weg naar geluk heb gevonden, ondanks dat PTSS niet uit mijn leven is verdwenen. Of heb ik kunnen groeien, dankzij PTSS en worstelingen? Ook wil ik mijn woorden graag inzetten om een stem te geven aan zij die hun stilte nog niet hebben weten te doorbreken. Aan iedereen die nog in het donker zit, wil ik een sprankje licht en hoop laten zien. Ik gun iedereen wat ik tegenwoordig voel. Ik maak mijn eigen keuzes en ik leef het leven, dat ik kies. Met volle teugen. Niet langer leid ik het leven dat mij wordt opgelegd door PTSS. Dat gevoel gun ik iedereen, jou ook!

Door mijn boeken, lezingen en optredens verspreid ik een boodschap over groei, veerkracht, verandering, doorzettingsvermogen en het belang van praten over mentale gezondheid. Alle elementen voor herstel en groei zitten al van binnen. Je begint met het maken van een keuze.

Ik heb dat ook gedaan en ik sta nu op een punt in mijn leven waarop ik mijzelf tevreden acht. Ik ben zelfs steeds vaker echt gelukkig. Ik heb het roer in eigen handen genomen en daardoor de grip op mijn leven teruggekregen. En die impact reikt verder dan de bladzijden van mijn boeken; het is een positieve kracht die blijvend resoneren zal.

Wil je nog meer te weten komen over Erik, mij dus? Volg dan deze blogserie.

Mooie dag gewenst!

Liefs, Erik❤️

 

 

Mijn reis naar herstel