❤️Over liefde, vriendelijkheid en de kracht van positiviteit❤️. Ik verbaas me iedere keer over hoe kleine gebaren van vriendelijkheid en liefde de kracht hebben om iemands dag positief te veranderen. In mijn wereld die regelmatig😏 chaotisch en beangstigend is, probeer ik heel bewust om vanuit liefde en vriendelijkheid te leven. Het klinkt misschien simpel, maar dat is verrekte lastig, juist voor iemand die knokt met innerlijke demonen en bij wie negatieve gedachten altijd aankloppen👻. Maar deze filosofie heeft mijn leven wel verrijkt en op manieren die ik nooit had verwacht.🍀

Een van de eenvoudigste manieren waarop ik liefde en vriendelijkheid in mijn dagelijkse leven breng, is door de kleinste acties. Bijvoorbeeld door iemand op straat een goedemorgen te wensen. Soms kijken mensen verschrikt op, maar velen groeten terug🙋‍♂️. Het is verrassend wat een eenvoudige glimlach en een vriendelijk ‘hallo’ kunnen brengen. Vooral als iemand een zware dag doormaakt. Je weet immers niet hoe een ander zich op dat moment voelt. Iedereen heeft te maken met eigen uitdagingen en misschien zelfs gevechten. Zo’n klein vriendelijk gebaar kan al een wereld van verschil maken voor iemand.

Afgelopen weekend, toen het buiten ruim 33 graden was, werd ik weer herinnerd aan de kracht van positiviteit. Het was bloedheet toen ik met mijn twee jongens (Linda was thuisgebleven) in een busje opgepropt zat🚌. Helemaal achterin, onder het noodluik.. Dat is sowieso al een mega-stap💪🏻 voor iemand met PTSS🏆 en ik stond op scherp. Tot overmaat van ramp klaagden de mensen om me heen onophoudelijk over de verstikkende hitte. Ja, het was warm, heel warm zelfs.. en het voelde alsof de hele bus in een collectieve klaagzang was terechtgekomen😫.

Het was zo makkelijk geweest om ook te verzanden in klagen. Maar, in plaats van toe te geven aan de negativiteit om me heen, besloot ik het tegenoverstelde te doen. “Hey, zie het van de ZONNIGE 🌞kant, als je straks uitstapt, voelt het buiten heerlijk koel aan.” Door de hele bus ging gegrinnik. Hier en daar verscheen op de bezwete, rode gezichten een glimlach.😊 “Debiel,” hoorde ik iemand mompelen.

Maar dat was nog niet alles. Tot mijn verbazing kwam er na het uitstappen een meneer naar me toe die zei: “Je kunt mooi kletsen, maar je hebt wel gelijk. Het voelt buiten stukken beter dan binnen, haha.” 🌞😊Lachend vervolgde hij zijn weg. En wij ook. Op dat moment voelde ik de grote kracht van positiviteit en vriendelijkheid. Het is de bevestiging dat zelfs in uitdagende situaties, het handelen vanuit vriendelijkheid en positiviteit een verschil kan maken. En dan niet alleen voor anderen, maar ook voor mijzelf.❤️

Is het gemakkelijk om te doen? Nee, zeker niet, maar het is wel de moeite waard. Ik, jij en iedereen om me heen heeft een aandeel in het creëren van een leukere wereld met meer vriendelijkheid🌎. Zelfs de kleinste daden kunnen een verschil kunnen maken. Dus ik blijf proberen om vanuit liefde en vriendelijkheid te leven. Ook op de momenten dat het lastiger is. Iets kleins kan een verschil maken, zelfs een blog over liefde, vriendschap en de kracht van positiviteit. Doe jij mee?

Liefs, Erik❤️

Ps: goedemorgen/middag/avond!☕️🕛🌇🤗