❤️😍Passie in de keuken!😍❤️ Wedden dat deze titel je prikkelt om door te lezen? Gisteren was een magisch moment, onze nieuwe keuken is geplaatst! Ik hou ervan, maar Linda haat keukens. Ze vroeg zelfs toen de oude gesloopt was, of we het niet gewoon zo wilden laten. “Lekker veel ruimte zo en we hebben het echt niet nodig… ik ben allergisch voor pannen,” probeerde ze met puppy-oogjes🥹. We zijn het doorgaans altijd met elkaar eens, maar de keuken zet ons lijnrecht tegenover elkaar🤣.

Voor mij is de keuken een bron van opwinding ☺️en inspiratie, maar voor Linda is het een plek die ze het liefst vermijdt. Zij haat koken (🤬, echt een bloedhekel aan), terwijl ik hierin juist een bron van inspiratie vond tijdens mijn herstel van mentale uitdagingen. En nog steeds!

De stap naar de keuken begon als een pure noodzaak, als onderdeel om weer grip op mijn leven te krijgen. Voor mijzelf zorgen met goed en gezond vers eten, want dat is de basis voor herstel; brandstof om te genezen. Zo begon ik stappen te zetten naar betere voeding en zelfzorg.

Terwijl ik me binnenstapte in de wereld van koken zonder poespas, ontdekte ik al snel dat dit meer was dan alleen maar eten maken. Het werd een kunstvorm😊, een manier om creatief te zijn en mijn emoties uit te drukken. Was ik boos: stamppot. Was ik rustig: een mooi bereid stukje vlees, en zelfs dagen met hete kip🤣😊. Elke maaltijd die ik bereidde, werd een kans om van niets iets te maken. En om het mooi te presenteren. Een opgemaakt bord helpt in de eetbeleving. Het bracht me een zinvol gevoel dat ik niet had verwacht.

Belangrijker nog, goed en gezond eten begon een cruciale rol te spelen tijdens mijn herstel. Het gaf me de energie die ik nodig had om mijn uitdagingen aan te gaan. Zowel herstel van fysieke activiteiten zoals sporten en wandelen, maar ook een gevoel van mentaal welzijn. Het bedenken van recepten en het koken werd een een manier om mijn gedachten te ordenen en mijn geest te kalmeren.

Linda snapt er op haar beurt niks van 🤷‍♀️en dat geeft niet, want koken voor mijzelf is aardig, maar iets lekkers voor haar maken is nog veel leuker. 🥘Misschien, heel misschien, overweeg ik ooit mijn recepten uit te geven in een echt kookboek. “Eten met Erik” of “Pruttelen met PTSS” 🤣Wie had ooit gedacht dat de keuken een plek van inspiratie, herstel en pure passie zou worden?

Dus, terwijl de nieuwe keuken ons huis siert, is het voor mij veel meer dan alleen maar een plek om te koken. Het is een plek van genezing, creativiteit en passie❤️.

“Schatje, ik heb zin in bloedhete peper!”🌶️🤣❤️

Liefs, Erik❤️