Waarom een derde boek? Heb ik dan nog niet alles gezegd wat ik wil zeggen? Of is er een andere reden? Ja, die is er. Ik ben opnieuw in de pen geklommen om een nieuw boek te schrijven. Omdat jullie, mijn geweldige lezers en toehoorders, mij hebben geïnspireerd met jullie vragen en nieuwsgierigheid. Ik heb zoveel vragen om tips en inzichten gekregen van lezers van mijn eerdere werken, dat jullie mij in wezen hebben aangezet om opnieuw te gaan schrijven. Mijn nieuwe boek is mijn antwoord op jullie vragen, mijn manier om dieper in te gaan op de inzichten die ik heb opgedaan sinds mijn eerdere werken. Maar ook antwoorden op vragen van mijzelf.

Mijn nieuwe boek is geen vervolg op Operatie Geslaagd of Keihard Opstaan. Het is een heel ander soort boek. Het is zoveel meer dan een vervolg. Mijn nieuwe boek is een praktische gids gebaseerd op mijn eigen reis. Als werktitel zou ik bijna willen stellen dat het een Gids naar Geluk is. Ja, je leest het goed, gelukkig zijn met PTSS is mogelijk. Ik ben een van de levende voorbeelden daarvan.

In mijn nieuwe boek deel ik de lessen en inzichten die me geholpen hebben om weer middenin het leven te staan, ondanks de uitdagende reis die PTSS met zich meebrengt. Maar voordat je wegklikt, wil ik je geruststellen, want mijn boek wordt absoluut niet een moralistisch zelfhulpboek, dat bol staat van ideologische en vooral vage en zweverige theoriën. Ik ga niet met een vingertje wijzen en zeggen ‘doe dit of doe dat, want dan word je gelukkig.’ Nee, die wijsheid en alwetendheid heb ik niet.

Waarom een derde boek: praktische toepassingen.

De focus voor mij ligt op praktische toepassingen. Het is een gids (geen gebod) voor degenen die vechten tegen hun onzichtbare demonen. Maar wat ik minstens net zo belangrijk vind is dat het een bron van begrip is voor hun dierbaren. Ik wil een brug slaan tussen het individuele gevecht en de steun die nodig is vanuit de omgeving. Want PTSS en onzichtbare verwondingen bestrijd je niet in je eentje. De omgeving knokt net zo hard mee. Daarom ga ik ook moeilijke onderwerpen niet uit de weg. Zoals jullie van mij gewend zijn: rauw, eerlijk en authentiek. 

Mijn doel is om dit boek niet alleen een bron van inspiratie te maken, maar ook een nuttig instrument. Of je nu zelf met PTSS worstelt of iemand kent die dat doet, ik hoop dat mijn ervaringen en inzichten een licht werpen op de weg naar veerkracht, herstel en zelfs groei.

Dit boek gaat ontstaan omdat jullie mij hiertoe hebben aangezet. Jullie vragen om tips en inzichten maken dat ik nog een keer ga schrijven. En deze keer voelt het op voorhand aan als mijn belangrijkste werk tot nu toe. Maar het uitgeven van mijn boek is niet het doel. Ik geniet namelijk al van de reis ernaartoe. Ik kom nu al onderwerpen tegen, die mijzelf aan het denken zetten en waar ik zelf stappen kan maken. Zo wordt een doel een middel om vooruit te komen. En dat heb ik dan mooi aan jullie te danken. Dankjulliewel daarvoor! Zo dragen we samen bij aan elkaars herstel en groei.

Waarom een derde boek: Daarom!

Graag neem ik jullie weer mee op reis. Loop samen een stuk met mij op, op het pad van het leven. Onthoud dat dat je sterker bent dan de demonen die je proberen tegen te houden. Een gids naar geluk, een wegwijzer naar groei. Dat zou fijn zijn. Mijn nieuwe boek is niet alleen mijn verhaal, het is een verhaal van hoop, begrip, empathie en veerkracht voor ons allemaal.

Wil je nog meer te weten komen over mijn nieuwe boek? Zorg dan dat je deze blogserie blijft volgen. 

Mooie dag gewenst!

Liefs, Erik❤️

 

 

Een lezing van Erik Krikke is een onvergetelijke ervaring.
Een lezing van Erik Krikke is een onvergetelijke ervaring.